Private Reserve Superfood 720g

Kód:P22
3289 Kč
včetně DPH
ks
Přidat produkt k porovnání

Také už se začínáte zajímat o zdravý životní styl a správné stravování, ale ne vždy se stihnete najíst a zajistit tak tělu správný přísun živin? Tělo je neustále vystavováno nepříznivým vlivům prostředí, stresu a špatné životasprávě. Private Reserve Superfood je doplněk stravy, který obsahuje vše, co tělo potřebuje. Private Reserve Superfood je vyroben z předních světových potravin a bylin. 

Private Reserve Superfood pro maximální denní výživu:

  • Podporuje celkové zdraví a dlouhověkost s nejkomplexnější superpotravinovou směsí na trhu - vysoká kvalita, hypoalergenní hrachový a rýžový protein (žádná sója, mléčné výrobky, vejce, nebo syrovátka)    

  • Kompletní denní dávka naklíčeného ječmene a Mangosteenu, Noni, Spirulina, Granátové jablko, Chlorella, květový pyl a další 

  • Vysoký obsah omega-3 mastných kyselin, vlákniny, vitamínů a minerálů

  • Přes 200 přirozeně se vyskytujících antioxidantů !

  • Více než 5.000 přirozeně se vyskytujících enzymů !

 

Přípravek obsahuje složky s přirozeně se vyskytujícími vitamíny, minerály a dalšími biologicky aktivními látkami. Poskytuje lehce stravitelné rostlinné bílkoviny, omega-3 nenasycené mastné kyseliny (lněná semena), jichž naše strava obvykle neobsahuje dostatek. Je zdrojem vlákniny, kterou obsahuje v rozpustné i nerozpustné formě, polysacharidy převážně s dlouhým řetězcem se vyznačují nízkým glykemickým indexem. Směs  obsahuje rovněž desítky látek působících jako antioxidanty a řadu dalších bioaktivních látek obsažených v zelených částech rostlin. Houba housenice posiluje organismus a stimuluje jeho imunitní systém, Garcinia upevňuje obranyschopnost. Aloe vera mj. podporuje jaterní funkci a přispívá k detoxikaci těla, noni posiluje psychiku i fyzickou výkonnost a vytrvalost. Nopál omezuje vstřebávání tuků a cukrů z potravy, snižuje chuť k jídlu, pomáhá při kontrole a udržování tělesné hmotnosti.

 

SLOŽENÍ:  

720g (30 odměrek po 24 g)

len setý semeno 5 000 mg protein z rýže natural 2 500 mg protein z hrachu 2 500 mg
obilná vláknina 2 437 mg rýžové otruby výluh 2 000 mg naklíčený ječmen 1750 mg
pšeničné klíčky 1250 mg řasa Spirulina 1250 mg řasa Chlorella 1205 mg
sušená švestka 1200 mg mrkvová šťáva sušená 900 mg granátové jablko 275 mg
pýr plazivý 250 mg kaktus nopál (Opuncie) 250 mg Garcinia mangostana 250 mg
noni citrusolistá (Morinda) extrakt 250 mg     Aloe vera extrakt 250 mg housenice čínská (Cordyceps) 200 mg   
camu-camu (Myrciaria) 150 mg výtažek květového pylu Graminex 126 mg    astaxanthin 2 mg v 1 dávce 24 g

 

DOPORUČENÉ DÁVKOVÁNÍ: 1 odměrka (24 g) za den. Obsah 1 odměrky rozmícháme nebo rozmixujeme ve 2 – 3 dl vody nebo ovocného džusu.                                                      

HMOTNOST OBSAHU:  720g

UPOZORNĚNÍ: Výrobek není určen pro děti. Ukládejte mimo dosah dětí.

Přípravek není určen jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování.

Výživová hodnota / 100 g výrobku:energetická hodnota: 1806 kJ/425 kcal

obsah živin: bílkoviny 31 g, sacharidy 20 g, tuky 10 g, vláknina 24 g, sodík 0,42 g.

SKLADOVÁNÍ: Skladujte při teplotě do 25 0C, chraňte před přímým sluncem.

VÝROBCE: Baseline Nutritionals'®, 800 E. Charleston Blvd., Las Vegas, NV 89104, USA

 

Private Reserve Superfood obsahuje:

Tento produkt obsahuje přes 200 přirozeně se vyskytujících antioxidantů a téměř 5000 přirozeně se vyskytujících enzymů, obsahuje:

Neochlorogenic and chlorogenic acid, 400 carotenoids, Ellagitanins, Xanthones, Gamma mangostin, Preoexeronine, Acemannan, Cycloartenol, Cycloartanol, Cycloeucalenol, 24-Methylenecycloartanol, ß-Sitosterol, 24-Methylcholesterol, ß-Sitostenol, Stigmasterol, Stigmastenol, Campesterol, a-Tocopherol, ß-Tocopherol, g-Tocopherol, d-Tocopherol, a-Tocotrienol, ß-Tocotrienol, g-Tocotrienol, d-Tecotrienol, Furulic acid, a-Lipoic, Methyl ferulate, Coumaric acid, Sinapic acid, Isovitexin, a-Carotene, ß-Carotene, Lycopene, Lutein, Zeaxanthine, Proanthocyanidins, Campesterol, Stigmasterol, Avinasterol, Acylsterol glucoside, Oligoglycosyleterol, Monoglycosylsterol, and Methylsterol.

 

 

Často kladené otázky

Jsou všechny složky ve formuli Jona Barrona Private Reserve Superfood™ surové, tedy tepelně nezpracované?

Neboť veškeré ingredience použité v Superfood procházejí minimálním zpracováním a nejsou vystaveny teplu, jsou kvalifikovány jako surové. Je třeba pochopit, že takové ingredience jako chlorela jsou již technicky neživé, neboť jejich buněčné stěny bylo třeba narušit, jinak by nebyly dobře stravitelné. Proces zpracování chlorely je však mechanický (zvukové vibrace ve vodním prostředí) nikoli tepelný.

Mohu užívat Barronovu formuli Private Reserve Superfood™ jako náhržku za multi-vitamíny, které v současnosti užívám? Také beru jeho Probiotic Formula a po každém jídle užívám jeho Digestive Enzymes (trávící enzymy).

Private Reserve Superfood™ NEBYLA navržena, aby nahradila denně užívaný multi -vitamín. Doporučuji přečíst si, jak a kde přesně tato formule účinkuje.

Je Private Reserve Superfood™ vhodná pro děti?

Ujistěte se u svého pediatra, zda je vhodná právě pro Vaše dítě. Nicméně, mnozí rodiče dávají svým dětem koktejly s přídavkem Super Food, i přesto, že dětem není doporučována.

Je mi něco po dvacítce a každý den intenzivně cvičím. Rád bych posílil svou fyzickou zdatnost. Pomůže mi potravní doplněk Superfood?

Rozhodně, produkty nad kterými se sportovci rozplývají, jsou kombinací Private Reserve Superfood™ a Nutribody Proteinu ®. Ti nejlepší světoví sportovci užívající tuto kombinaci (špičkoví horolezci, cyklisté, kulturisté, mistři bojových umění) nás informují o výrazném zlepšení výkonu, vytrvalosti a nárůstu svalové hmoty. Další formule, která je velice pozitivně hodnocena je pHi-Zymes , která dramaticky zlepšuje proudění kyslíku a pomáhá tělu zbavit se kyseliny mléčné. Jen tak mimochodem, Jon Barron používá tuto formuli v nutričním programu pro zvýšení výkonu v jednom z nejlepších Amerických cyklistických týmů.

Mám těžkou alergii na vše obsahující lepek. Obsahuje Private Reserve Superfood™ lepek?

Lepek je hlavním proteinem v pšenici. Většina lidí na něj má větší či menší alergii. Někteří lidé trpí velmi vážnou formou alergie. Ačkoli nepoužíváme pšenici, ani produkty na bázi pšenice v žádném z našich přípravků, malé množství lepku se v Private Reserve Superfood™ nachází a to v pšeničných klíčcích a mladé zelené pšenici, které se používají při výrobě této formule. Množství lepku v jedné dávce je však zanedbatelné. Proces klíčení navíc významně snižuje alergenní potenciál i tohoto zanedbatelného množství glutenu. Stopa lepku je také ve formuli Aktivated Barley ( ¼ procenta). Doposud však nikdo z celiaků nepoukázal, že by měl problém při užívání Private Reserve Superfood™.

Má chlorela ve vašich produktech narušené buněčné stěny?

Ano, chlorela v Private Reserve Superfood™ a Metal Magic™ má narušené buněčné stěny.

 

Ingredience v Private Reserve Superfood™

Níže naleznete seznam všech ingrediencí obsažených v Private Reserve Superfood™ včetně jejich popisu.

Len BevGrad®

Len je jedním z nejbohatších zdrojů cenných omega 3 mastných kyselin. 57% lněného tuku tvoří Omega3. To je množství nacházející se v deseti porcích čerstvého lososa. Problém, který se vyskytuje u předemletého lnu, je nicméně ten, že během několika minut po pomletí a vystavení světlu a kyslíku začne oxidovat a žlukne. BevGrad ®využívá patentovanou směs semínek a speciální čistící proces, jehož výsledkem je kvalitnější lněné semeno, které zůstává stabilní až po dobu dvou let po pomletí, a to i přes různé procesy zpracování, distribuci a podmínky zacházení. V potravinových doplňcích, které kupujete od Nutristamina, s.r.o. je dodržena úplná nutriční hodnota lněného semínka. Len  BevGrad ® navíc nabízí velmi jemný způsob mletí lněného semínka, díky němuž se v nápojích snadno rozmíchává a dodává jim příjemnou krémovou texturu.

Přínos pravidelné konzumace lněného semínka:

  • Omega 3 mastné kyseliny ve lnu prokazatelně snižují vysokou hladinu cholesterolu a triglyceridů v krvi, a to až o 25%, resp. 65%. Jsou důležité pro dobrý zrak, zdravou kůži, tvorbu spermatu, zdravý vývoj mozku a funkci nadledvin. Snižuje také pravděpodobnost vzniku krevních sraženin v cévách.
  • Omega 3 také snižují vysoký krevní tlak a pomáhají redukovat alergické reakce v těle a jakékoli formy zánětu.
  • Lněné semínko je jedním z nejbohatších zdrojů lignanů, což je typ velmi prospěšného fytoestrogenu. Len obsahuje 75-800 krát více lignanů než kterákoli jiná rostlina.
  • Lněná semínka obsahují přibližně 28% rozpustné a nerozpustné vlákniny, přičemž 30-40% celkového množství tvoří vláknina rozpustná. Výzkumy prokázaly, že vláknina snižuje cholesterol, zlepšuje funkci střev a žaludku. Dostatek vlákniny ve stravě je pro zdraví klíčové. Průměrný Američan konzumuje pouze 8,75 gramů vlákniny denně, potřebujete však 25-30 gramů denně.
  • A konečně, neboť lněné semínko obsahuje všechny základní aminokyseliny, je výborným zdrojem proteinů.

Chlorela

  • Mimo to, že je výborným zdrojem proteinů a všestranným zdrojem živin, má chlorela některé specifické vlastnosti.
  • Chlorela výrazně pomáhá detoxikovat tělo od kovů a pesticidů. Mnohé výzkumné projekty v USA a v Evropě naznačují, že chlorela pomáhá tělu zbavovat se odolného hydrokarbonu a toxinů kovů jako merkur, kadmium a olovo, DDT a PCB zatímco posiluje reakci imunitního systému. V Japonsku se zájem o chlorelu soustředí zejména na její detoxikační vlastnosti a její schopnost odstranit nebo neutralizovat jedovaté substance v těle.
  • Chlorela je pojmenována podle velkého množství chlorofylu které obsahuje. Jeden gram chlorely obsahuje více chlorofylu než kterákoli jiná rostlina. Díky tomu je výborným „čističem“ krve a stimulátorem produkce červených krvinek.
  • Chlorela stimuluje produkci makrofágů-buněk, které jsou schopny pohltit a usmrtit mikroby a jiné cizorodé částice. Tím zvyšuje schopnost imunitního systému bojovat s těmito „vetřelci“.
  • Chlorela je alkalická, tedy zásaditá a pomáhá vyrovnávat pH Vašeho těla.
  • Studie prokázaly, že chlorela má tendenci normalizovat hladinu cukru v krvi v případě hypoglykemie.

Protein hnědé rýže

Proteiny v hnědé rýži jsou vynikajícím zdrojem veganského, hypo-alergenního proteinu (na rozdíl od proteinů v mléčných výrobcích, vejcích a sóji). Navíc, hnědá rýže je kompletní protein s jedním z nejvyšších známých PER (tj. Protein Efficiency Ratio, tedy podíl účinnosti proteinu). PER je míra proteinu, který je tělo schopno využít a souvisí s množstvím proteinu (v procentech), které tělo skutečně stráví. Během čtyř hodin tělo stráví více než 80% rýžového proteinu. Pro srovnání, u sójového proteinu je to pouze 57%. Problémem u rýžového proteinu je nicméně skutečnost, že ačkoli má velmi jemnou chuť, ať jej přidáte k čemukoli, má nepříjemnou „vápenatou“ konzistenci. Z toho důvodu jsme jej smíchali s proteinem žlutého hrachu.

Protein žlutého hrachu

Protein hrachu je vynikajícím doplňkem rýžového proteinu z několika důvodů. Zaprvé, zlepšuje profil aminokyselin. Stejně jako rýžový protein obsahuje všech devět základních aminokyselin, ale je zvláště bohatý na lysin, kterého se právě rýžovému proteinu nedostává. Skombinujeme-li tedy rýžový protein s proteinem žlutého hrachu, dostaneme tak vysoký PER, že můžeme směle konkurovat mléčným výrobkům a vejcím- ale bez potencionální alergické reakce! Navíc, textura proteinu žlutého hrachu zjemňuje onu nepříjemnou „vápenatou“ konzistenci rýžového proteinu.

Bambusová vláknina

Bambusová vláknina představuje nový typ vlákniny získávané z těch částí bambusu bohatých na vlákninu. Z více než 90% se jedná o ve vodě nerozpustnou vlákninu, kterou lidské tělo neumí rozložit a ta se pak hromadí v žaludku, kde odstraňuje veškeré nežádoucí vedlejší produkty metabolismu za krátký čas. Bambusová vláknina také dodává naši formuli úžasně jemnou až mléčnou konsistenci.

Pšeničné klíčky

Kromě výtečné sladké chuti, kterou dodávají jakékoli superfood formuli, jsou pšeničné klíčky zdrojem antioxidantů, enzymů, fytonutrientů a koenzymů. Navíc posilují imunitu, mají vynikající detoxikační účinky a jsou výborným zdrojem vitamínů Ca E a proteinů.

Sušené švestky

Švestky jsou předmětem opakovaných zdravotnických výzkumů pro svůj vysoký obsah fytonutrientů, a sice kyseliny neochlorogenické a kyseliny chlorogenické. Tyto ochranné substance jsou obzvláště účinné při neutralizaci nebezpečného kyslíkového radikálu jménem superoxid anion radikál. Sušené švestky také chrání tuky před poškozením kyslíkem. Naše buněčné membrány, mozkové buňky a molekuly jako např. cholesterol jsou z větší části složeny z tuků, a proto jsou sušené švestky tak užitečné. Faktem je, že švestky mají nejvyšší kapacitu vstřebávání kyslíkových radikálů ze všech testovaných potravin.

Prášek z mrkvové šťávy

Není náhodou, že karotenoidy a karotka mají stejný slovní základ. Prášek z mrkvové šťávy obsahuje více než 400 známých karotenoidů. Je nejlepším zdrojem pravého beta-karotenu. A samozřejmě naší směsi dodává fantastickou sladkou chuť.

Granátové jablko

Studie  posledních několika let prokázaly, že granátové jablko snižuje vysoký krevní tlak a zabraňuje ateroskleróze. Šťáva z granátového jablka je antioxidační bomba plná jak polyfenolů (známých z červeného vína a zeleného čaje), tak elegitaninů. Podle článku publikovaného v Journal of Clinical Nutrition, lidé konzumující pouhé 2 unce (cca. 60gramů) šťávy z granátového jablka denně, zvýšili antioxidační aktivitu o 9%. Chcete-li si zachovat zdravé srdce, snížit hladinu špatného cholesterolu, snížit krevní tlak a chránit se před volnými radikály a stárnutím, pak je doplňování extraktu z granátového jablka skutečně smysluplné.

Nopal Kaktus

Nopal kaktus je domovem v jihozápadních pouštích USA a Mexika a má celou řadu výhod pro zdraví (potvrzených četnými studiemi).

Tyto zahrnují:

  • Snižování hladiny cukru v krvi zabráněním jeho vstřebávání ve střevním traktu
  • Snižování celkové hladiny cholesterolu, zlepšení poměru HDL a LDL cholesterolů a snížení hladiny triglyceridů
  • Snížení krevního tlaku
  • Způsobuje váhový úbytek tím, že drží naši chuť k jídlu na uzdě a usnadňuje rozpad a vylučování tuků
  • Podporuje funkci jater a slinivky břišní
  • Blokování vstřebávání tuků
  • Čištění lymfatického systému a močového měchýře

Mangostan

Mangostan obsahuje jedinečnou skupinu antioxidantů jménem xantony. Xantony, zejména gama a beta mangostin, posilují imunitní systém, podporují zdraví kardiovaskulárního systému, optimalizují ohebnost kloubů. Jsou to jedny z nejúčinnějších přírodních antioxidantů. Nedávné studie navíc potvrdily, že gama mangostin je účinný útlumový prostředek COX.

Noni

Aktivní látka v Noni je proxeronin, který je v těle přeměněn na xeronin. Xeronin je alkaloid, který je přítomen v každé buňce a působí na posilování vazeb mezi peptidy v buněčných membránách. Oxid dusnatý v  Noni také optimalizuje krevní tlak, zmírňuje poruchy erekce, zlepšuje paměť, schopnost učit se, spánek a tlumí bolest při zánětech a revmatu.

Aloe Vera

Aloe vera je úžasnou směsí více než dvou set prvků včetně polysacharidů, enzymů, glykoproteinů, aminokyselin, vitamínů a minerálů. Laboratorní studie ukázaly, že aktivní polysacharidy v aloe vera fungují jako mosty mezi cizími proteiny v lidském těle a makrofágy a usnadňuje makrofágům likvidaci proteinů.

Další benefity aloe vera jsou:

  • Celkově zlepšuje buněčný metabolismus
  • Redukuje zánět
  • Pomáhá při artritidě a zajišťuje lubrikaci kloubů
  • Napomáhá vstřebávání vody, minerálů a živin v trávícím a střevním traktu
  • Zlepšuje cévní oběh
  • Urychluje hojení jizev
  • Až desetinásobně zlepšuje aktivitu makrofágů, buněk, které jsou schopny pohltit a usmrtit mikroby a jiné cizorodé částice
  • Zvyšuje účinnost makrofágů stimulací, produkcí a uvolňováním protilátek
  • Zvyšuje množství protilátek tvořících T buňky ve slezině
  • Zvyšuje množství „vražedných“ T-buněk a aktivitu monocytů
  • Pomáhá léčit sportovní zranění jako svalové křeče, výrony, natažené svaly, modřiny, otoky, zánět šlach a burzitida (zánět váčku)
  • Urychluje a podporuje léčbu střevních poruch jako pálení žáhy, trávicí potíže, překyselenost, peptické vředy, dvanáctníkové vředy, zánět tlustého střeva a hemoroidy
  • Pomáhá při cukrovce
  • Urychluje hojení ran až o 35%
  • Redukuje alergické reakce
  • Stimuluje aktivitu kostní dřeně
  • Stimuluje buňky, ze kterých se vyvíjí pojivová tkáň k uvolňování kolagenu a elastinu k tvorbě nových tkání

Housenice čínská

Housenice čínská má podobné vlastnosti jako ženšen a je používána pro podporu imunitního systému a regeneraci těla po náročném cvičení.

Housenice je jedna z nejvýše ceněných hub v čínské medicíně, kde je hojně využívána jako prevence respiračních chorob, na podporu sexuální touhy a imunitního systému a pro zlepšení výdrže u sportovců.

Camu-Camu

Camu-camu je největším zdrojem přírodního vitamínu C. Obsahuje 30krát až 60krát více vitamínu C než pomeranče. Camu-camu obsahuje také thiamin – vitamín B1, riboflavin a niacin a je bohatá na bioflavonoidy.

Stévie cukrová

Ať už ve formě koncentrátu, nebo sušená, stévie má vynikající schopnost regulovat hladinu cukru v krvi. Některé studie uvádějí, že upravuje jak vysokou, tak nízkou hladinu krevního cukru. Někteří vědci tvrdí, že snižuje vysoký krevní tlak, přičemž na normální krevní tlak nemá vliv.

Graminex™- extrakt z květového pylu 63

Před lety byl tzv. super potravinou včelí pyl a to zcela oprávněně. Ale v průběhu času jej nahradila jiná žhavá novinka a pak další a další. Pravdou však zůstává, že pyl patří mezi nejpozoruhodnější dosud objevené super potraviny. Fakt, že je něco staré, neznamená, že je to neaktuální. Naopak, pyl se v průběhu času zkvalitnil.

Před lety byl pyl dostupný pouze ve formě čerstvého včelího pylu. Po zavedení pokročilých výrobních metod bylo možno získat extrakt květového pylu, který je mnohem účinnějším potravinovým doplňkem než původní včelí pyl.

Jeho první výhodou je, že na rozdíl od včelího pylu je ten květový pozoruhodně čistý a proto téměř nealergenní.

Je také mnohem lépe stravitelný. Sklízí se přímo z květů. Na rozdíl od včelího pylu, který obsahuje celá pylová zrnka, je Graminex extraktem z pylových jader a neobsahuje těžce stravitelné a alergenní pylové slupky. Graminex obsahuje doslova každou známou životně důležitou látku včetně vitamínů, minerálů, aminokyselin, nukleových kyselin, nenasycených mastných kyselin, prostaglandinů, rostlinných hormonů a několik tisíc enzymů.

Neboť je květový pyl a obzvláště Graminex na trhu tak dlouho, je podpořen haldami studií, a to zejména v souvislosti s jeho léčebnými účinky ve vztahu k prostatě.

Pyl stojí za naší pozornost.

Astaxanthin

Molekula astaxanthinu je podobná molekule beta-karotenu. Všechny důkazy však nasvědčují tomu, že je mnohem účinnějším antioxidantem. Astaxanthin vykazuje významnou schopnost pročišťovat tělo od volných radikálů a chránit před peroxidací lipidů a aerobním poškozením LDL cholesterolu, buněčných membrán a tělesných tkání. Je vysoce účinný i ve velmi malém množství. Normální doplňková dávka jsou pouhé 4mg denně. A konečně, astaxanthin je předmětem stále rostoucího počtu velkých recenzně řízených vědeckých publikací. Zjištění jsou následující:

  • Astaxanthin zvyšuje sílu a výdrž (dvou až osminásobně)
  • Astaxanthin zmírňuje symptomy u pacientů s H.pylori (bakterie kolonizující žaludeční sliznici, přítomna u pacientů s duodenálním a žaludečním vředem)
  • Astaxanthin chrání membrány buněk a mitochondrií, potažmo tedy celé buňky, před oxidačním poškozením
  • Astaxanthin posiluje imunitní systém díky zvyšování počtu buněk produkujících protilátky
  • Astaxanthin chrání před peroxidací lipidů, která způsobuje tvorbu plaku
  • Astaxanthin zmírňuje stres a pomáhá při neurodegenerativních stavech jako AMD, Alzheimer, Parkinson, ALS
  • Astaxanthin chrání oči před poškozením UVA a UVB zářením
  • Astaxanthin redukuje počet nových a neobvyklých buněk v játrech

Trávící komplex

Trávící komplex se skládá z enzymů a nabitých elektrolytů. Zvyšuje bio dostupnost jakéhokoli přírodního potravinového doplňku o 12 až 49%.

Stabilizované rýžové otruby

Stabilizované rýžové otruby jsou jednou z nejlepších super-potravin na světě. Jistě, mají vysoký podíl vlákniny, ale jsou také bohaté na proteiny a řadí se mezi přední zdroje antioxidantů. Nejdůležitějšími zdraví prospěšnými složkami v rýžových otrubách jsou:

  • Hypoalergenní protein se všemi esenciálními aminokyselinami
  • Vysoce kvalitní tuk obsahující všechny esenciální mastné kyseliny. Z celkového množství tuku v jedné dávce je 38% omega 6 a 2% omega 3 mastné kyseliny.
  • Komplex vitamínů E (největší zdroj přírodních tokoferolů a tokotrienolů)
  • Komplex vitamínů B
  • IP6 (inositol hexafosfát)
  • Gama Oryzanol – výtažek se silným anabolickým účinkem
  • Minerály (včetně vysokého množství hořčíku, draslíku a manganu) a stopové prvky
  • Polyfenoly, fytosteroly a steroliny (velké množství Beta-sitosterolu a Beta-sitosterolinu)
  • Karotenoidy, včetně luteinu a zeaxanthinu
  • Dimetylglycin (DMG)
  • Trimetylglycin (TMG)
  • Lecitin
  • Kyselina ferulová
  • Koenzym Q10
  • Kyselina alfalipoová
  • Squalin

Aktivovaný ječmen

Než se aktivovanému ječmenu začneme věnovat detailně, je třeba podívat se na ječmen obecně.

Studie provedené v Kanadě, USA a Austrálii ukázaly, že ječmen hraje významnou roli ve snižování hladiny cholesterolu v krvi. Jiné studie naznačují zlepšení hladiny glukózy v krvi u na inzulínu nezávislých diabetiků (typ II) po začlenění ječmene do stravy. Je třeba poznamenat, že ječmen má na glykemickém indexu neuvěřitelně nízkou hodnotu (27). To je o 22% méně než odstředěné mléko!

Ječmen má také vysokou koncentraci tokotrienolů, antioxidačních sloučenin, které potlačují aktivitu enzymu HMG-CoA reduktázy v játrech, čímž redukuje syntézu cholesterolů. Ječmen je dále jedním z největších známých zdrojů betaglukanů, karbohydrátů, které mají pozoruhodné, imunitu posilující vlastnosti, a u kterých klinické pokusy prokázaly schopnost zlepšovat hladiny tuků a cukrů v krvi diabetiků.

Ječmen je používán již celá tisíciletí. Byl základní složkou stravy Římských vojáků, kteří to „odkoukali“ od Řeckých gladiátorů. Ti trénovali a žili na stravě bohaté na ječmen a byli známí jako „jedlíci ječmene.“ A pak, že správní chlapi jedí jen maso!

Ve starověkém Římě byly děti, jejichž matka zemřela při porodu, krmeny potravou složenou z vyklíčeného ječmene, medu a kolostra. V nedávné minulosti používala Organizace Spojených Národů tutéž směs v boji s hladomorem v zemích třetího světa.

Problémem ječmene je, že je extrémně rosolovitý. Jakékoli pokusy o vysušení a zpracování pro komerční účely ztroskotávaly do doby, než jedna Švédská společnost přišla s metodou používající páru o nízké teplotě (vyráběnou v částečném vakuu), ve které je ječmen ponechán přesně do bodu vyklíčení, tedy ještě než zrosolovatí, ale kdy už jsou veškeré proteiny a karbohydráty přeměněny. Teplota je však zároveň natolik nízká, aby nebyly poškozeny žádné enzymy.

Jedná se o pozoruhodný a zajímavý bod v procesu zpracování potravin. Lze jej přirovnat ke zpomalení životních funkcí, např. při zimním spánku, kdy je veškerá energie koncentrována, aby později „vyklíčila.“

Výsledkem je úplně nová super-potravina s neuvěřitelnými vlastnostmi. Přirovnal bych ji ke kulce v zásobníku pistole.

Tato kulka v zásobníku pistole je jako pšeničné zrno. Veškerá její energie v ní dřímá a zatím je nedostupná.

Jakmile je kulka vystřelena a opustí zbraň, je jako pšeničný klíček. Veškerá energie je vynaložena na tento akt (vystřelení kulky, vyklíčení ječmene). Tato energie již pak déle není k dispozici.

Předklíčený ječmen je však jiný. Energie, která by byla využita na vyklíčení, je uzamčena ve fázi před vyklíčením a vyživuje tělo, nikoli pšeničný klíček. Získáváme tak super-potravinu v tom pravém slova smyslu.

A faktem je, že tato super-potravina stojí velmi vysoko na Bovisově stupnici. Bovisova stupnice byla vyvinuta francouzským fyzikem André Bovisem. Měří, či vyčísluje jak pozitivně nebo negativně je určitá látka hodnocena. Pro živé organismy je výchozím bodem na této stupnici 6 500 Bovisových energetických jednotek. Hodnoty od nuly do 6 500 jsou v negativní škále této stupnice, zatímco hodnoty nad 6 500 jsou pozitivní.

Minimální energetická hodnota u člověka by měla ideálně být mezi 8 000 a 10 000. Planeta Země vytváří energii v rozmezí mezi 7 000 a 18 000 energetických bodů. Tato energie je také označována jako tzv. biofotony. Jsou to částice pouhým okem neviditelné. Toto pozitivní záření je nezbytné pro udržení života na Zemi.

Bovisovy energetické jednotky by jednoduše mohly být označeny jako energetické jednotky aktivující biofotony.

Závěr:  Karbohydrát s dlouhým řetězcem nacházející se v předklíčeném ječmeni má na Bovisově škále hodnotu mezi 100 000 až 320 00 energetickými body. To je neslýchané. Žádná jiná potravina takových hodnot nedosahuje. Vyšších hodnot dosahuje pouze speciálně upravená voda.

Poznámka: Koncepce Bovisovy stupnice je založena na teorii zvuku. Výsledky, které přináší konzumace potravin stojících vysoko na Bovisově škále, jsou prokazatelné. Přesných metod měření na Bovisově stupnici však není mnoho. Bude tedy lepší považovat tato hodnocení spíše za orientační.

Vlastnosti aktivovaného ječmene:

  • Stejně jako ječmen, stojí aktivovaný ječmen na glykemickém indexu neuvěřitelně nízko
  • Má stejnou nutriční hodnotu jako ječmen, vysoký podíl tokotrienolů a betaglukanů
  • Obsahuje tisíce aktivních enzymů
  • Je to uhlohydrát s ultra dlouhým řetězcem, jehož trávení trvá až 4 hodiny a tak zajistí pomalé a trvalé uvolňování energie a inzulinu
  • Poskytuje o 400% více energie na kalorii než jakákoliv jiná potravina.(Vězte, že není kalorie jako kalorie!)
  • Na Bovisově stupnici dosahuje hodnoty 320 000

Pýr plazivý

Pýr plazivý byl vždy považován za jednu z nejlepších přírodních medicín. Obsahuje chlorofyl, enzymy, vitamíny a fytonutrienty, které jsou klíčové pro naše tělesné zdraví. Přínos zelené pšenice je obrovský a zahrnuje následující:

  • Snižuje vysoký krevní tlak
  • Zabraňuje vzniku zubního kazu
  • Zvyšuje tvorbu hemoglobinu
  • Neutralizuje toxiny a rakovinotvorné látky v těle
  • Čistí tělo od nahromaděných zbytků léčiv
  • Čistí játra
  • Zlepšuje poruchy hladiny krevního cukru
  • Zlepšuje schopnost hojení
  • Napomáhá trávícímu procesu
  • Má vliv na proces šedivění vlasů
  • Odstraňuje z těla těžké kovy
  • Pomáhá při akné
  • Pomáhá při léčbě ekzémů
  • Tiší bolest v krku
  • Zlepšuje odolnost a vytrvalost
  • Čistí krev
  • Napravuje krevní řečiště
  • Podporuje funkci kapilár

Diskuse k produktu Private Reserve Superfood 720g